2013. szeptember 17., kedd

Fittnek lenni divatos


            Egyre több fiatal, illetve sztár posztol képeket közösségi oldalakon, vagy képmegosztó portálokon miközben edzenek, vagy valamilyen gyakorlatot végeznek. Illetve híres cipőmárkák is sorban rukkolnak elő a legújabb futócipő típusokkal, ezek persze mind eladható, divatos formában jelennek meg a piacon, legtöbbjük neonszínekben pompázik. Manapság már nem a vékony lányok a menők, hanem fittebb társaik. Viszont fittnek lenni nem olcsó „mulatság”. 

Debreczeni Zita edzés közben (Forrás: Internet)

Fittnek és egészségesnek lenni megfizethetetlen, ez tény, ám a mozgásra fordított pénz mégiscsak számszerűsíthető. Utánajártam melyek azok a mozgásformák, amelyek inkább pénztárca kímélőek.

Az egyik legkedveltebb mozgásforma a kocogás, futás, amellyel viszonylag gyorsan és tartósan érhetünk el eredményt. Népszerűsége onnan fakad, hogy pénztárca kímélő, valamint bárhol és bármikor űzhetjük, és nem kell hozzá még terembérlet sem. Mindösszesen kell hozzá egy futócipő, és egy melegítő. 

A másik népszerű mozgásforma az úszás, amely a futáshoz hasonlóan megmozgat minden izomcsoportot. Viszont ez már drágább, mint a futás, nem az úszófelszerelés miatt, hanem inkább az uszodabérlet miatt.

A konditerem a férfiak körében az egyik legnépszerűbb mozgásforma, mivel itt különböző gépek és súlyok állnak rendelkezésre. Nem kimondottan drága edzésforma, de azt figyelembe kell venni, hogy a kondibérlet nem mindig tartalmazza a szakértői segítséget.

Akik pedig igazi csapatjátékosok, azoknak érdemes olyan sportot választani, amely csapatmunkát igényel. Ez a lehetőség árban is nagyon barátságos, hiszen ha hetente többen összejöttök és összedobjátok a pénzt, akkor akár labdajátékok által remekül formába kerültök és a csapatmunka készséged is fejlődni fog.

Tehát fittnek és egészségesnek lenni lehet úgyis, ha nem követed a sztárok példáját, azzal, hogy méregdrága futócipőket és edzőruhákat vásárolsz, lényeg a mozgás és, hogy jól érezd magad.

Kincse Andrea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése