2013. december 14., szombat

Kis ajándék, nagy karácsony



Közeledik a karácsony, és vele a szokásos ajándék mizéria. Kinek? Mit? Mennyiért? A három legfontosabb kérdés, amit ilyenkor feltehetünk, és fel is teszünk magunknak. A kinek kérdésre nem egyszerű válaszolni, de, hacsak nem vagyunk kőgazdagok és időmilliomosok, jobb lesz, ha a szomszéd bácsi unokájának a padtársának nem veszünk semmit. Ha a mit, és a mennyiért kérdést boncolgatjuk, amondó vagyok, hogy nem szabad túlzásokba esni, elvégre a szeretet és nem a szuvenír áll eme becses ünnep középpontjában. Legalábbis jobb helyeken… Ezért szavazok arra, hogy kézzel készített meglepetésekkel, vagy élményajándékokkal lepjük meg szeretteinket. A kézzel készített dolgok ötletesebbek, személyesebbek, és olcsóbbak a boltokban megvásárolt társaiknál. Az élmények pedig emlékezetesebbek, mint egy újabb porfogó, amiről előbb-utóbb már azt sem tudja az ember, hogy kitől kapta.
És akkor nézzünk pár tippet!
Anyukád biztos nagyon örülne például egy receptfüzetnek. Egy szép keményborítós füzet bármelyik írószerboltban minimális áron elérhető, a többi pedig gyerekjáték! Teleírod a füzetkét finomabbnál finomabb ételek és sütemények receptjeivel, firkantasz pár szívecskét és egy szép idézetet, vagy bármi jókívánságot az első, illetve utolsó oldalra. Ha mindezt megspékeled némi kézzel készített bon-bonnal, a hatás garantált!
Apa már nehezebb dió, de meglepheted mondjuk egy személyre szabott naptárral. Készítheted kézzel, vagy számítógépen, díszítheted fotókkal, vagy vicces rajzokkal. Ha a fontos dátumokat bejelölöd (születésnapok, névnapok, házassági évforduló), akkor egy szívhez szóló és hasznos ajándékkal örvendeztetheted meg. Ha nem vagy biztos a dolgodban, vedd meg a kedvenc borát is!
A fiútestvérednél, legyen az fiatalabb, vagy idősebb, telibe találhatsz egy humordobozzal. Veszel egy dobozt, vagy faládikát, és beleraksz minden napra egy-egy viccet. Némelyik napra vicc helyett tegyél be egy szörnyűre sikerült családi fotót, vagy írj le egy kiskori emléket! Egy ilyen ajándékkal egy egész évnyi jókedvet adsz.
A lányok mindig örülnek az ékszereknek, manapság pedig nagy divatja van a gyurmából készült fajtának. Ha felmész a netre, rengeteg segédanyagot találsz, hogyan készíts gyűrűt, karkötőt, fülbevalót, nyakláncot a hugicádnak, vagy nővérednek. Ha nincsenek meg a megfelelő képességeid, ruházz be egy szebb darabra!
Ha van párod, a legjobb, amit ajándékozhatsz, az egy élmény, persze kettesben! Vidd el egy fedett élményfürdőbe, vagy egy napra wellnessezni, esetleg nézzétek meg a várva várt filmet a moziban, vagy főzz neki valami finomat, amit aztán gyertyafény és egy üveg pezsgő mellett elfogyasztotok, a lényeg, hogy együtt legyetek! Ha valami tárgyi ajándékot is szeretnél, kereteztesd be egy közös képeteket, vagy, ha tudsz rajzolni, rajta! Biztos örülni fog neki.
Fontos persze megjegyezni, hogy bármit is adsz a szeretteidnek, mindenképpen örülni fognak neki, hiszen nem az a lényeg, hogy mit kapnak, hanem az, hogy gondoltál rájuk a szeretet ünnepén.

Horváth Vivien
Fotó: life.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése