2013. október 19., szombat

Elszenvedte idei első vereségét a Komárom-Esztergom megyei Vértessomló KSK



Vasárnap először vesztett meccset az eddig veretlen Komárom-Esztergom megyei II. osztályú labdarúgócsapat első helyezettje, a Vértessomlói Közösségi Sportkör. Ez volt az az utolsó Komárom-Esztergom megyei labdarúgó csapat, amelyik a bajnokság kezdete óta mindösszesen idáig, a kilencedik fordulóig őrizni tudta veretlenségét. A csapat a tavalyi évben ugyanebben az osztályban megnyerte saját bajnokságát, akkor harminc mérkőzés alatt hatszor játszottak döntetlent és egy mérkőzésük végződött vereséggel. Érdekesség, hogy egy évvel később ugyanazon a helyszínen, ugyanaz az ellenfél múlta felül őket.


A csapatnak eddig összesen hat győzelme és két döntetlenje volt az idei szezonban, azonban most ismét a koppánymonostori csapat állt az útjukba hazai pályán. A mérkőzés kisebb verekedéssel, és 1-2-es eredménnyel ért véget.
Pintér László, a koppánymonostori csapat játékosa már a 4. percben megszerezte a vezetést, és még a 6. percben megduplázták előnyüket Józsa Zoltán révén. Lesújtó volt ez a somlói drukkernek , hiszen nagyon régóta nem fordult elő az velük, hogy a mérkőzés első tíz percében kettő gólt is kaptak, és ráadásul hazai pályán. A mérkőzés első sárgalapja a 8. percben villant szintén a vendég koppánymonostori oldalon, azonban nem ez volt az utolsó. A mérkőzés a további izgalmakat a második félidőre hagyta. A hazai szurkolók úgy gondolták a félidőben, hogy hőn szeretett csapatuk esetleg egy másfajta mentalitással győzelmet is kovácsolhat az addigi hátrányokból. Ám később nem ez történt. A második félidőben három piros és további hat sárga lap villant. Ez betudható mindannak, hogy a somlói csapat nem talált fogást a vendég koppánymonostori csapaton, és a higgadt, nyugodt, tiszta játékon inkább a kapkodás és az agresszió lett úrrá. A játékvezető valószínűleg azért fújhatott a hazaiak ellen, mert a csapat egyre erőszakosabb lett, és a szurkolók is bekiabálási alapon mondták el véleményüket a mérkőzéssel kapcsolatban a bírónak.

A hazaiak még a 60. percben tizenegyesből ugyan szépíteni tudtak Koller Máté révén, de ez csupán már csak ennyire volt elég. A mérkőzés hátra levő részében próbáltak a hazaiak kiegyenlíteni, de ez sajnos nem sikerült. Végül a gólok helyett a lapok kerültek előtérbe. A játék utolsó 15 percében a kékben játszó Somlónál két sárga és két piros villant, míg a fehérben játszó koppánymonostori együttesnél két sárga és egy piros. A szurkolók a meccs után még szóvá tették panaszukat a mérkőzés vezetőnél, aki vélemény és kommentár nélkül, ügyet sem vetve rájuk, elsétált a reklamálók mellett. A végeredmény így: Vértessomló KSK – Koppánymonostor: 1-2.

A lapokat kapták:
Vértessomló: Németh Gábor (Sárga 50’), Kovács Krisztián (Sárga 69’), Schaffer Péter (Piros 75’), Kozár Tibor (Sárga 76’), Tóth Lajos Richárd (Piros 82’), Kovács Sándor (Sárga 92’).

Koppánymonostor: Köllner Tamás (Sárga 8’), Józsa Zoltán, (Sárga 88’), Király Ádám (Sárga 90’), Nagy Tibor (Piros 94’).



Vértessomló ezzel a vereséggel pontegyenlőségbe került a Tatai AC-val szemben, de mivel a somlóiaknak jobb a gólkülönbségük a tataiakkal szemben, megőrizték első helyüket, míg a koppánymonostori csapat ezzel feljött a negyedig helyre.

Horváth Szabolcs
Fotó: a szerző

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése