2013. május 2., csütörtök

Interjú a szurkolói regisztrációról


„Így, ebben a formájában marhaság…”

Vélekedett Krilov István, a Savaria Fórum főszerkesztője a Magyar Labdarúgó Szövetség egyik legújabb intézkedéséről, miszerint a szurkolóknak regisztrálniuk kell magukat a mérkőzések előtt. István Haladás törzsszurkoló is, így a Haliról illetve a Hali-Fradi rangadóról is ejtettünk pár szót.
Mire lehet képes idén a Haladás szerinted? Mik az elvárások?
K.I.: Én azt gondolom, hogy stabil középcsapat lesz a Hali, biztos, hogy nem lesznek kiesési gondjaink, szerencsére ezt a kérdést a Siófok és az Eger már idejekorán megoldotta, így folytatódhat az a munka, melyet elkezdtünk év elején, a fiatalok csapatba építése; ha jól jön ki a lépés az első 8-ban végezhetünk.

Említetted a fiatalok csapatba építését. Hány utánpótláskorú játékos található a Haladás keretében jelenleg?
K.I.:  A keretnek több mint a fele a szombathelyi akadémiáról került ki, a csapat döntő része is szombathelyi kötődésű és ez két dolog miatt történhetett így. Egyrészt, hogy tényleg minőségi munka folyik az Illés Akadémián, másrészt pedig a klub nincs olyan anyagi helyzetben, hogy mondjuk, máshonnan tudnánk igazolni, így általában helyben oldjuk meg a problémát és ez úgy néz ki, hogy eddig ez tökéletesen bejött, tehát a fiatalok megállták a helyüket.

A hétvégén Hali-Fradi, mely szurkolói szempontból az egyik legjobb hangulatú rangadó. Mennyiben befolyásolja egy ilyen meccs a város életét?
K.I.: Inkább azt mondom, hogy mennyiben befolyásolta régen. A ’90-es években ez jobban érződött egy-egy Hali-Fradi, Hali-ZTE patinás csörtéken. Most nem tudom, lehet, hogy ez a havazás is közrejátszik majd. Biztos, hogy jó meccs lesz, felfokozott hangulatban.

Sérültek, eltiltottak illetve most újra csatasorba állók vannak a keretben?
K.I.: Készítjük az újságot a meccsre; tegnap beszéltem Artner Tomival, teljes a keret, egyedül Kenesei Krisztián beteg, azon kívül minden sérültünk felépült, így teljes „harci díszben” várjuk a fővárosi zöld-fehéreket.

Mi a véleményed az MLSZ „új” szabályozásáról?
K.I.: Úgy gondolom, hogy az MLSZ ne csak elvegyen, hanem adjon is. Amíg olyan kilátástalan infrastruktúra van Magyarországon, addig ő ne kérje el a nevemet meg a címemet, hogy bemenjek egy olyan létesítménybe, ahol bármikor rám omolhat bármi. Szerintem csak verbálisan erős az MLSZ. Én is támogatnám ezt a rendszert, ha mondjuk olyan stadionba lehetne bejutni, ahol megvan a kulturált helyem, a lányom helye, a büfében európai színvonalú kiszolgálás lenne, a wc-be nem gumicsizmával kéne bemenni. Ha ezek megvannak, akkor én adom a nevemet és a címemet.

Hétvégén meg fog jelenni a nézőszámban ez a változás szerinted?
K.I.: Szerintem nem. Viszont, ha marad ez a szép mediterrán idő, akkor az biztos, hogy kapásból mínusz 2000 ember, ez 100%, akár szombathelyi, akár pesti oldalról. (az interjú idején erős szél, nagyon hideg és havazás volt – a szerző)

Krilov István(balra) Forrás: Internet
Berta Krisztián

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése