2013. május 24., péntek

Doppingügyek, sportbotrányok, ismét Cafe Dilemmát rendeztek az egyetemisták


A sport témakörében zajlott le az esemény, amelyet a Nyugat-magyarországi Egyetemen I. évfolyamos kommunikátor hallgatói szerveztek a Bánya Cafe és Bar-ban.
A fiatalok most is nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a témák megbeszélésébe az esemény témavezetői segítségével, a végén pedig a meghívott szakértőktől kérdezhették meg személyes élményeiket, véleményeiket. A rendezvény fő szervezői a hallgatók egy csoportja volt, őket pedig Murai Gábor a Kommunikációs Tanszék oktatója segítette. A témák, amelyekről beszéltek többek között a doppingszerek használata, futball, bundabotrányok, vandalizmus és rasszizmus kérdése a sportban voltak.

A rendezvénysorozatban a megszokott forgatókönyv szerint a vendégek kis csoportokban 6 asztalnál foglaltak helyet, ahol egymással beszélték még, hogy például mennyire ártalmas a doppingszerek használata, vagy éppen a véleményüket fejtették ki a nemrégiben igen nagy port kavaró futballbotrányokról. Minden asztalnál két témavezető irányította a beszélgetéseket, majd 10 perc elteltével egy másik asztalhoz mentek át. Az egész este lebonyolításában egy narrátor segédkezett.


Az egy óra leteltével a meghívott szakértők szívesen válaszoltak a kérdésekre. A három sportoló – közülük a birkózó testvérpár; Ligeti Dániel olimpikon és Ligeti Richárd, valamint az erőemelő és testépítő Gadó András – nagy örömmel fogadta az a hallgatók érdeklődését, akik többek között arról kérdezték őket, hogy az ő sportágukon belül mennyire jellemző a doppingolás, vagy arról, mi a véleményük a vandalizmusról. Beszélgetés közben elmesélték még a versenyeken szerzett élményeiket, amelyet a közönség nagy örömmel fogadott.

írta: Braunstein Milán, Kovács Miklós, fotó: Kovács Miklós

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése